Huis Chevalier

Wonen en werken, een oude taal, een nieuw verhaal

Onze wijze van werken en leven verandert. We werken liever thuis, omringd door wat ons vertrouwd is en in de nabijheid van onze familie. Dit ontwerp vertelt in een oude taal dit nieuwe verhaal.

Vanaf de straatzijde komen we eerst in aanraking met de werkruimte. Wanneer men verder gaat ontvouwt zich langzaam het privé domein. Werkruimte, woonhuis en garage vormen samen een binnenplaats. Door de transparantie van de werkruimte naar de binnenplaats toe is er maximaal contact en is er ook een verbinding naar het wonen.

Het woonhuis is ruim opgezet, beschikt op de begane grond over een open keuken, ruime living en een muziekkamer. Vanuit de living is er toegang tot een moderne serre. Op de eerste verdieping zijn er vier ruime slaapkamers. De zolder is naar believen in te delen. De werkruimte beschikt over eigen sanitair en een pantry en is via de hal van het woonhuis te bereiken.

Twee isometrische plattegronden: